היתר בריכה במרפסת – האם זה בכלל אפשרי?

זה לא סוד שבריכה פרטית היא סמל סטטוס מובהק. בשנים האחרונות, מספר הבריכות הפרטיות בישראל רק הולך ומזנק. הרי בארץ שבה השמש מרבה לצאת גם בשיא החורף, בריכה היא לא רק סמל, אלא נכס משמעותי להבטחת ימים צוננים וקלים. כיום, לא רק דיירי בתים פרטיים ודירות קרקע נהנים מהתרומה של בריכת שחייה לאיכות החיים, ורבים בוחרים להקים בריכה במרפסת.

אמנם לפני שנמהר להתחיל את תהליך ההקמה, חשוב לדעת שמסיבות בטיחות, נדרש קודם כל להוציא היתר בריכה. אך האם כל סוגי הבריכות דורשות היתר? כיצד נוכל לדעת אם אנו עומדים בדרישות?  מהן הסכנות הטמונות בהקמת בריכת שחייה במרפסת והאם ניתן להימנע מהן? במאמר זה, נבאר את כל החששות והתהיות.

האם ניתן להקים בריכת שחייה במרפסת?

התשובה הקצרה היא שכן. התשובה הארוכה היא שבאופן עקרוני, ניתן להקים במרפסת בריכת שחייה על עמודים, בריכות מתנפחות ובריכות עיליות. אף על פי כן, ההקמה תלויה בעמידה בסטנדרטים מוגדרים היטב שנועדו לשמור על ביטחון הדיירים ושכניהם כאחד. החוק לא מוטרד מסוג הבריכה, אלא מהעומס שהיא מהווה על המרפסת ועל הבניין. לכן, בין אם תבחרו בבריכה מתנפחת או עילית, מומחים קובעים כי יש לעשות זאת רק לאחר התייעצות עם איש מקצוע, כמו קונסטרוקטור, אדריכל/ הנדסאי אדריכלות וגם אנחנו מציעים זאת. רק דמיינו מה יכול לקרות במידה והעומס שהבריכה תייצר על המרפסת שלכם יעלה על מה שהמרפסת יכולה להחזיק – מדובר על אסון לא קטן, הלא כך?

האם כל בריכת שחייה מחייבת היתר?

נכון להיום, החוק לא עושה שום הבחנה בין סוגי הבריכות, ומתייחס (כפי שציינו קודם) לעומס שהבריכה תייצר במרפסת בלבד. לכן, כל בריכת שחייה שהיא, מכל סוג שהוא, כל עוד תוקם במרפסת – מחייבת היתר. כמובן שהשכנים הקנאים לא יזעיקו את הרשויות על בריכת שחייה מתנפחת לילדים קטנים, אך כדי להימנע מקנסות גבוהים, יש להשיג את ההיתר בדרכים המקובלות בחוק. חשוב לזכור שבכל הקשור לבנייה, ובמקרה הזה להקמה של בריכת שחייה, ישנו פקטור עצום של בטיחות שצריך להילקח בחשבון תמיד. מה הסכנות שטמונות בבריכת שחייה שכזו? טוב ששאלתם.

היתר לבריכה במרפסת – הכרח בטיחותי

המרפסת, כמו כל מבנה הנדסי אחר, מסוגלת להחזיק עומס מסויים. אם נעמיס עליה יותר ממה שהיא מסוגלת להחזיק – היא תקרוס. אבל בדרך לקריסה מוחלטת שכזו ישנם עוד סיכונים נוספים  המשפיעים על הבניין כולו. רוב המרפסות בנויות כך שהעומס שלהן מתחלק בין יסודות המרפסת עצמה לבין הגג, ועומס שאינו תואם למותר יכול לגרום לסדקים ופגמים גם בגג הבניין. כמו כן, חשוב לציין שלא כל המרפסות בנויות באופן זהה. חלק מהמרפסות נבנות בשיפוע למרכז כדי לאפשר ניקוז מים, וכתוצאה, אינן בסיס יציב לבריכה. בנוסף, ישנן פעילויות מסוימות שמומלץ להימנע מהן כדי לא להוסיף עומס מיותר גם במקרה שבריכת השחייה כבר נבנתה: קפיצה לתוך הבריכה, למשל, היא פעולה אשר מוסיפה משקל ובכך יכולה לחרוג מעל הרף התקני. הימנעות מקפיצה לבריכה, שמירה על מפלס מים נכון וחישוב מדוקדק של נפח הבריכה מראש ימנע מכם לעשות טעויות שיכולות להיות הרסניות.

בריכת שחייה במרפסת – לא חלום רחוק

אם נסכם רגע, בריכת שחייה במרפסת היא תוספת אפשרית ומהנה במיוחד בעבור הנכס שלכם – כל עוד אתם נצמדים להוראות הבטיחות הרלוונטיות ומתייעצים עם בעל מקצוע. כמובן, שהנאמר במאמר זה הינו מידע כללי ואין להסתמך רק עליו כדי לקבל החלטה על הקמת בריכת שחייה, אבל הוא בהחלט יכול לשמש לכם כקו מנחה. היו בטוחים, התייעצו, והכינו את עצמכם לקיץ הקרוב עם בריכה בה תוכלו להצטנן.

Leave a Reply