אבקת חלבון ידועה כטובה מאוד לאחר האימון בכך שהיא בונה ומחזקת את השרירים ועושה אותם חזקים יותר לקראת האימון הבא. אך האם אבקת חלבון לפני אימון היא משהו שיכול לשפר אותו?
מה קורה לשרירים שלנו בזמן אימון?
בזמן אימון, סיבי השריר נקרעים באופן מינורי, מה שלאחר האימון מתורגם כ-"שרירים תפוסים". בכל הזמן שלאחר האימון, השרירים זקוקים לחומר שיטפל בהם ויבנה אותם מהחדש – ולחומר הזה קוראים חלבון. יחד עם זאת, אם אנחנו מעוניינים באימונים עצימים שלא יכאיבו לנו באימון ולאחריו בכל פעם מחדש, אנחנו צריכים לתחזק את מערכת השרירים בגוף שלנו באופן מיטבי. אימונים עצימים ללא שרירים חזקים מספיק, יכולים לגרום לפציעות רבות.
שתיה של אבקת חלבון לפני האימון
באימונים, בין אם הם אימוני כוח או אימוני אירובי, הגוף שלנו משתמש במאגר אנרגיה (גליקוגן) המגיע מהכבד ומהשרירים. כשמאגר האנרגיה הזה מסתיים, הגוף פונה להשתמש במאגרי סוכר שנמצאים בשריר ובסוכר הנמצא במחזור הדם – דבר שיגרום לעייפות מהירה באימון. לעומת זאת, שתיה של אבקת חלבון לפי אימון ביחד עם פחמימות פשוטות, תמתן את רמת הגליקוגן בה הגוף משתמש במהלך האימון ותאפשר לו פעילות ארוכה יותר ועצימה יותר. צריכה של אבקת חלבון לפי האימון מקטינה תהליכים קטבוליים בהם רקמות השריר נפגעות ויוצרת סביבה הורמונאלית שמעודדת תהליכים אנאבוליים. חומצות האמינו המסועפות שנמצאות באבקת החלבון מגבירות סנתוז חלבונים ומעלות רמת הספיגה בשרירים, ומסייעת בניצול זרימת הדם הגבוהה בזמן המאמץ בצורה טובה יותר בכך שהדם מגיע לשרירים הפועלים בזמן אימון ומאפשר להם להמשיך להחזיק במאמץ. היתרון בשייק חלבון על פני ארוחה חלבונית היא מהירות הספיגה של השייק בגוף והעובדה כי הוא לא מכביד בבטן ומאפשר להתאמן באופן רגיל לחלוטין.
אבקת חלבון – לפני אימון ואחריו
בסופו של דבר, היעילות של אבקת החלבון ניכרת היטב בכל מה שקשור לפעילות גופנית, לחיטוב ולפיתוח השרירים. לפני האימון, היא עוזרת לגוף במנגנון שריפת האנרגיה ושומרת עלינו פעילים וחזקים במהלכו, ולאחריו – היא עוזרת לגוף להשתקם ולעבור ממצב של פירוק למצב של בניה והתחדשות. ההמלצה היא לחלק את מנת החלבון המגיעה עם שייק ל-40% לפני האימון בתוספת פחמימה פשוטה וזמינה כמו בננה או תמר, ואת 60% ממנת החלבון הנותרת לאכול תוך שעה מסיום האימון.