אחרי אימון גופני – מגיע תורה של ארוחת החלבונים. הארוחה שלאחר האימון משמשת כדי להעלות את מסת השריר ולבנות את השריר הפגוע לאחר האימון. ללא ארוחה מזינה ומלאה בחלבון, הפעילות הגופנית לא תהיה אפקטיבית כמו שהייתה יכולה להיות. איזה אוכל אחרי אימון כדי לנו לצרוך?
מאכלים מומלצים לאחר פעילות גופנית
- בשר/עוף/דגים – בשר, עוף ודגים הם מאכלים עשירים בחלבון. מה שטוב בהם, מלבד הטעם שלא מזכיר כלל משטר דיאטה, הוא העובדה שיש בהם שומן טוב שגם עוזר לנו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. מבין השלושה, דגים הם המומלצים ביותר כיוון שמספקים מנת חלבון גבוהה ורכיבים תזונתיים בריאים מאוד. דג סלמון הוא הדג שנחשב לבריא ביותר.
- ביצים – ביצים הם מקור חלבון מצוין אך לא רק, יש בהם גם את המרכיב חולין שמסייע בבניית השרירים. לאחר פעילות גופנית, אנחנו מורידים את מאגר הכולין בגוף ולכן מומלץ להחזיר אותו באמצעות התזונה.
- גבינות – גבינות, ובעיקר גבינת קוטג', עשירים בחלבון. גביע של קוטג' מכיל לא פחות מ-24 גרם חלבון, בדומה לקופסא של טונה בשימורים. אם כבר גבינות, כדאי לבחור את אלה שיש בהן יותר חלבון משומן.
- שייק חלבון – במנה של שייק חלבון יש למעלה מ-20 גרם חלבון. השייק, לצד זה שמספק מנה טובה לשרירים, הוא גם פשוט מאוד להכנה ואין לו ערך קלורי גבוה.
- טונה – אמנם הטונה נכנסת בקטגוריית הדגים, אבל לא בדיוק. בקופסא של טונה משימורים ניתן למצוא כ-24 גרם חלבון. כמות חלבון משמעותית מאוד ביחס לכמות הטונה שנמצאת בקופסא. העובדה שאין צורך לבשל את הדג לפני האכילה מקצרת את הזמנים והופכת את הטונה למאכל מועדף על ידי מתאמנים.
מתי מומלץ לאכול את הארוחה והאם אפשר להוסיף פחמימה?
אוכל אחרי אימון מומלץ לאכול עד שעה מסיום האימון, בשלב בו השרירים זקוקים לחלבון יותר מכל. חשוב מאוד לכלול בארוחה גם פחמימה מורכבת שעוזרת לחלבון להגיע אל השריר. ארוחה המורכבת מחלבון בלבד לא תעשה את העבודה בצורה טובה. דוגמאות לפחמימה מורכבת: אורז (בעדיפות אורז בסמטי או מלא), תפוח אדמה, בטטה וקטניות (עדשים, חומוס, שעועית וכו'). לצד הרצון שלנו להתחטב ולפתח את השרירים, חשוב מאוד שלא להגזים עם כמות החלבונים ביום ולצרוך אותם בהתאם למשקל שלכם כדי למנוע נזקים.