בר מים

איך לבחור בר מים לעסק?

בר מים הפך בשנים האחרונות לפריט סטנדרטי בכמעט כל עסק, ובוודאי בעסקים שמכבדים את עצמם ואת עובדיהם. חשוב לזכור שהקפדה על שתיית כמות נאותה של מים היא חלק בלתי נפרד מאורח חיים אחראי ובריא (ההמלצה אגב היא 30 מ"ל על כל קילוגרם ממשקל הגוף, כך שאדם במשקל ממוצע של 70 ק"ג צריך לשתות קצת יותר מ-2 ליטר. פעילות גופנית נמרצת או עבודה פיזית מחייבות תוספת מים) – ומאחר שאנחנו מבלים שעות רבות במקום העבודה חשוב שגם שם תהיה לנו גישה נוחה למים איכותיים.

תפוקה

אמנם בר המים הוא גם מקום שסביבו מתנהלות לא מעט שיחות בשלל נושאים בכמעט כל מקום עבודה, אבל מצד שני נרצה כמובן שתפוקת הבר תהיה מספיק גבוהה כדי שלא ייווצרו תורים לידו… הציפייה המינימלית ממכשיר המים היא שיספק 7-8 כוסות ברצף וכשמודדים את התפוקה המקסימלית לשעה הציפייה היא לכמה עשרות כוסות.

בטיחות

פרמטר חשוב שני בכל בר מים לעסק הוא בטיחות, שהרי לכל בעל עסק ישנה אחריות לשלום עובדיו. אמנם בדרך כלל אין ילדים במקום העסק, אולם בכל זאת כדאי להעדיף דגמים שיש להם מנגנון שמונע מילדים גישה למים רותחים, ובכל מקרה חשוב לוודא כי הדגם שבחרתם עומד בכל התקנים העדכניים.

אסתטיקה

בין אם נרצה בכך ובין אם לאו, אנחנו חיים בעידן שבו כל בחירה מחייבת תשומת לב גם לפן האסתטי – וכך גם כשבוחרים מתקן מים לעסק. המבחר הרחב של העיצובים העדכניים הופך את הבחירה לפשוטה יחסית – כמעט כל דגם שנראה מתאפיין בחזות שובת לב, וכל שנדרש הוא לוודא הרמוניה בין הבר לבין הפריטים האחרים בחלל שבו הוא יותקן.

איטום

תופעה בעייתית במיוחד היא חדירת חרקים ותיקנים אל מתקן המים. כדי להימנע מכך ומעוגמת הנפש הכרוכה בהפיכת בר המים לבית לאורחים לא רצויים חובה להקפיד על איטום מושלם של המתקן.

בר מים – לא בלי אחריות

הדגש האחרון במסגרת בחירת בר מים הוא אחריות – אין שום סיבה לרכוש מתקן שכזה ללא אחריות מלאה, וההמלצה היא לקרוא היטב את כל סעיפי האחריות.