אור הוא לא רק משאב שמאפשר לנו לבצע פעולות שונות בנוחות ובקלות אלא גם חלק בלתי נפרד מעיצוב האווירה בבית, ובהתאם חשוב להקדיש תשומת לב רבה לבחירת גופי תאורה לכל המרחבים השונים בחלל המגורים שלנו.
דגשים כלליים
בחירת גוף תאורה חייבת להישען על שני מרכיבים – המרכיב הראשון הוא היכולת למלא את תפקידו באופן האופטימלי, כלומר לספק את האור הרצוי, בעוצמה המדויקת, באזורים שבהם אנחנו רוצים אור. כך למשל במטבח נדרשת כמות גדולה יחסית של אור על משטח העבודה, ואילו בסלון ייתכן למשל שנרצה אור ממוקד בפינת קריאה שיצרנו לעצמנו. המרכיב השני הוא האסתטי – במרבית המקרים, אלא אם כן מדובר על גופי התאורה השקועים שהפכו לפופולריים בימינו, גוף התאורה הוא חלק מהותי בעיצוב החלל וחשוב שתשרור הרמוניה נעימה בינו לבין שאר המרכיבים.
גופי תאורה לחדר השינה
בחדר השינה ישנם רגעים שבהם נרצה אווירה רומנטית או תאורה עמומה מסיבות אחרות, ועל כן כדאי לבחור גופי תאורה עם דימרים. רצוי לתכנן את פריסת גופי התאורה כך שלא ייווצרו צלליות דרמטיות מדי שאינן מתאימות לאנרגיות הנכונות של חדרי שינה. אם אתם נוהגים לקרוא לפני השינה או תוך כדי שאתם שוכבים במיטה, מנורות קריאה הם חובה. המלצה נוספת היא לבחור לפחות גוף תאורה אחד ייחודי כדי להעניק לחדר השינה מראה מקורי.
גופי התאורה המתאימים לחדרי הילדים
חדרי ילדים הם חדרים שמשתנים כל הזמן ועל כן הדגש הוא על תכנון שמאפשר גמישות מרבית גם מבחינת התאורה. בנוסף אסור להתפשר על הבטיחות, וכדאי לקחת בחשבון גם את הסקרנות של הילדים שלפעמים מתורגמת למעשי משובה שעלולים להזיק לגופי התאורה. מתגים בולטים ונגישים יקלו על הילדים להפעיל בעצמם את התאורה.
גופי התאורה במטבח
במטבח נדרשים גופי תאורה חזקים, כדי שהעבודה תוכל להתבצע ביעילות ובבטיחות. על-מנת להבטיח ניצול מלא של כל מקור אור חשוב לקחת בחשבון גם את המקומות שבהם בני הבית עומדים במטבח כשהם מכינים אוכל, כך שהם לא יחסמו את מקור האור. דגש נוסף הוא העדפת תאורה שאינה פולטת חום.