להיות הורים לילדים שלא מגיבים כמו שצריך, לא מתפקדים בצורה מושלמת ושאינם עושים חייל בלימודים זו משימה קשה. מצד אחד אנחנו רוצים לדרבן אותם ולקדם אותם אך מצד שני אנחנו לא רוצים ללחוץ יותר מידי. מעבר לכל אלה, אנחנו גם צריכים להיות קשובים למצב ולבדוק האם הילדים לא סובלים מתופעות כמו ויסות חושי, לקויות למידה וכדומה. הכול נשמע לכם כמו סינית ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל? הדבר היחיד שאתם יודעים לומר זה שהילד סובל ואתם רוצים לעזור לו? אם כך, רגע לפני שמדביקים לו כל מיני תוויות ושמות, כדאי יהיה לעשות לו אבחון. בצורה כזאת תוכלו להבין האם יש לו באמת בעיה בויסות של החושים או בכל תחום אחר, מה שיקרב אתכם גם לפתרון ולעזרה הטובה ביותר שתוכלו להגיש לו.
מה כוללת המערכת של ויסות חושי
כשמדברים על בעיות בויסות של החושים מדברים למעשה על עיבוד לא תקין של מערכת העצבים במוח שאחראית על עיבוד המידע המגיע מהקולטנים החושיים. ויסות חושי ועיבוד חושי מתחלקים לסוגים שונים של מערכות, והן:
- המערכת הויזואלית הכוללת את כל המסרים שמתקבלים בעזרת העיניים
- המערכת הטקטילית הכוללת את חוש המישוש
- המערכת הכוללת את החוש השמיעה
- המערכת הכוללת את שיווי המשקל
- המערכת האוראלית הכולל את הלשון והטעם
חשוב לאבחן לא רק האם מדובר על בעיות בויסות של החושים אלא גם להבין באיזו מערכת בדיוק נמצא הקושי ועל איזו רמה של קושי מדובר.
פניה לקבלת עזרה מקצועית
אחרי אבחונים רבים התגלה כי הילדים שלכם אכן סובלים מבעיות של ויסות חושי? אם כך, הדבר החשוב ביותר הוא להירגע ולדעת שאתם יכולים לעזור להם. יכול להיות שהדרך לא תהייה קלה וכי יהיו עליות וירידות, אך מה שאתם יכולים להיות בטוחים לגביו, זה שאתם לא לבד בכל התהליך הזה. יש לכם אל מי לפנות ויש מי שיעזור לכם לתת לילדים שלכם את הטוב ביותר. קחו אחריות, בדקו את הדברים ומצאו את הדרך הטובה ביותר שבה תוכלו לתמוך בילדים ולעזור להם עם ההתמודדות שמצפה להם.