מוניטור – או בעברית, צג – הוא אחד הפריטים הנפוצים ביותר בעולמנו, וניתן למצוא אותו במגוון רחב מאוד של מקומות, הן במרחבים הפרטיים והן במרחבים הציבוריים. המוניטורים המשוכללים שיש כיום מאפשרים העברת מקסימום מידע באופן הברור ביותר והנגיש ביותר, ובזכות ההתפתחויות הטכנולוגיות הם גם עמידים וממלאים את ייעודם למשך שנים רבות רבות. אחד הסוגים המעניינים והחדשניים במיוחד הם אלה שכוללים מסך מגע שמאפשר הפעלה יעילה להפליא.
איפה אפשר למצוא מוניטור עם מסך מגע?
כאמור צגים בעלי מסך מגע הם המילה האחרונה בתחום המוניטורים, ובהתאם ניתן למצוא אותם בשלל מקומות. מסעדות מזון מהיר הן דוגמה אחת שכן בזכות המסך המשוכלל ניתן לחסוך בכוח עבודה ולאפשר ללקוחות להזמין בעצמם את המנות. גם בסופרמרקטים הולך ומתרחב השימוש בצגים אלה, גם כן כדי לחסוך בכוח אדם ובסופו של דבר גם לצמצם את זמן ההמתנה בקופה.
צגים לניהול תורים
מקומות נוספים שבהם ישנו צורך בצגים הם בנקים, קופות חולים, סניפי דואר, בתי מרקחת ובעצם כל מקום שיש בו תור והמטרה היא לנהל אותו באופן מסודר ובשקיפות מלאה. במקרים אלה הצג כמובן מציג את המספר של האדם שמקבל שירות, את המספר הבא בתור וכו', ובנוסף מכווין את הממתינים אל העמדה הרלוונטית עבורם.
מוניטורים בעולם הרפואה
גם בבתי החולים נעשה שימוש נרחב במוניטורים מסוגים שונים. השימוש העיקרי הוא כדי להציג את כל המידע הרלוונטי לגבי המאושפזים במחלקות השונות ולגבי המטופלים במיון – לחץ דם, דופק, סטורציה, א.ק.ג וכל נתון רלוונטי אחר שהרופאים עשויים להזדקק לו.
איך לבחור מוניטורים ועל מה חשוב להקפיד?
על מנת לבחור מוניטור בחוכמה, כך שיספק מקסימום תועלת, יש להקדיש תשומת לב למספר פרמטרים. ראשית יש לבחור גודל. ישנם צגים במגוון רחב של ממדים, החל מ-7 אינץ' ועד צגים גדולים של 22 אינץ' ואפילו יותר. פרמטר חשוב נוסף הוא סוג החיבורים של כל מוניטור (VGA או HDMI, וישנו גם חיבור USB). הפרמטר השלישי הוא זהות החברה שייצרה את הצג – כדאי לא להתפשר על צג של יצרנית אנונימית, שכן במקרים אלה אתם עלולים לגלות שהצג שבק חיים תוך זמן קצר יחסית.