מרכז גישור – מקום לנוח לתוכו

כמה מתיש זה להיות בקונפליקט, וכמה מעייף זה כשהקונפליקט נמשך ללא פיתרון באופק. מרכז גישור הוא גם האמצע (מרכז) וגם השוליים, דרך הגשר, מחבר בין כל החלקים, וגורם לסיטואציה שבורה להיות שלמה שוב. כיצד זה מתרחש? ובכן, בעלי מקצוע שהתמחו באופן ספציפי בטכניקות שנועדו לגשר בין אנשים לצורך פתרון קונפליקטים בכל סדר גודל עומדים לרשותכם, והם פשוט עושים את עבודתם.

כפי שאתם מתמחים במה שזה שאתם מתמחים בו, אתם בוודאי יכולים לתאר לעצמכם שיש אנשים שהוסמכו במיוחד בשביל לעזור לכם לפתור קונפליקטים. בין מי למי? ובכן, בסופו של דבר כולנו בני אדם, ואם יש קונפליקט בין גופים מסוימים, מדינות, חברות, משפחות, הרי שזה עדיין, בסופו של דבר, בני אדם.

מרכז גישור רב תחומי – ממנפים למענכם ידע מכל העולמות

הרבה מאוד אנשים פונים למרכזי הגישור בישראל ובעולם כולו. תוכלו למצוא מרכז גישור המתמחה בתחום זה או אחר, או מרכז המכיל מגוון מומחים אשר בשילוב כוחות וידע יכולים לפתור קונפליקטים גם בצורות לא שגרתיות, עם חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסא, למענכם.

  • סכסוכים בין שכנים בבית משותף או בתים סמוכים
  • סכסוכים במסגרת העבודה – עובד מעביד, מנהלים וכיו"ב
  • סכסוכים עסקיים – בין שותפים עסקיים או חברות שונות
  • סכסוכים משפחתיים – בעיקר בין בני זוג, אך גם בין בני משפחה אחרים

דבר ראשון – תסכימו שאתם לא מסכימים

נשמע קל להסכים שאתם לא מסכימים, אבל האמת היא שבמקרים רבים הצדדים המעורבים בסכסוך, גדול כקטן, מוצאים את עצמם מתבצרים בפינה שלהם, עם בטן מלאה, ולא מוכנים או מסוגלים אפילו להגיע לשתי ההסכמות החיוניות להמשך הדרך לפתרון הקונפליקט, הסכמה על כך שאתם לא מסכימים, וההסכמה על כך שזה עושה נזק לכל המעורבים.

ברגע שהצלחתם להסכים על הדברים הללו, אתם מוכנים לגישור, שכן תוכלו להסכים בוודאי כי פגישה במרכז גישור לא תוכל להזיק, לכל הפחות, ואולי אפילו לעזור. מה הטעם להישאר בסכסוך, בקונפליקט, באי הסכמה, פרט להיאחזות באגו? הרי זה תוקע את כל התנועה, יוצר אי נעימות בעולם הפנימי, והשלכות על העולם החיצוני. לכן המהלך הבריא ביותר הוא להסכים בקול רם על העובדה שאתם קצת תקועים, ושיש אולי פיתרון ששווה לבדוק.