פיזיותרפיה לקרסול לאחר נקע/שבר

מפרק הקרסול נושא את מרבית משקל הגוף. כתוצאה מתפקיד זה וכחלק מהמבנה של המפרק, הקרסול נתון לפגיעות ולפציעות רבות. מדי שנה, מטופלים רבים פונים לטיפול בעקבות נקע בקרסול, מתח או שבר בקרסול.

זה קורה כמעט לכולנו, אנחנו עושים תנועה אחת לא נכונה, הקרסול מסתובב ונוצר נקע. מי נמצא בקבוצת הסיכון, איך תדעו מהי חומרת הנזק ואיזה תרגילים יעזרו לחזק את מפרק הקרסול? כל המידע במאמר הבא.

מהו נקע, ומה הדרך הטובה לטפל בו?

נקע הינו פגיעה ברצועה. תפקיד הרצועות הוא לחבר בין העצמות במפרק, למנוע תנועה לא רצויה ביניהן ובכך לתת יציבות למפרק. לכל מפרק יש את טווח התנועה התקין שלו ואת כיוון התנועה הטבעי שלו. הנקע מתרחש כאשר כוח הפועל על המפרק גורם למפרק לנוע מעבר לטווח הטבעי שלו, ולמתיחת הרצועה מעבר לטווח האלסטי שלה.

נהוג לסווג נקעים לפי דרגות החומרה שלהם. ממתיחה של הרצועה (דרגה 1), לקרע חלקי של הרצועה (דרגה 2), ועד לקרע מלא של הרצועה (דרגה 3). קצב ההחלמה עולה בהדרגה ככל שדרגת הנקע חמורה יותר. משך ההחלמה נע בין מספר ימים למספר שבועות. במקרה של נקע חמור עם קרע מלא ברצועה, לעתים קיים צורך בניתוח ולאחריו שיקום פיזיותרפיה אינטנסיבי, מה שעלול להביא להחלמה ארוכה יותר לאורך מספר חודשים.

הדעה הרווחת במקרה של נקע היא שיש לתת לקרסול לנוח להחלים. אולם, מחקרים בתחום הפיזיותרפיה הוכיחו בצורה חד משמעית כי דווקא תנועה במקום מנוחה מקצרת בצורה משמעותית את תהליך השיקום וההחלמה של נקע. פיזיותרפיה לקרסול היא אחת הדרכים היעילות והנפוצות לטיפול בנקע בקרסול. אחד המרכיבים החשובים בטיפולי פיזיותרפיה לקרסול הם תרגילים לקרסול.

גורמי סיכון להיווצרות נקע

אם אתם שייכים לאחת הקבוצות הבאות, יש לכם סיכוי מוגבר לסבול מנקע בקרסול:

  • אם סבלתם בעבר מנקע בקרסול.
  • אם אתם מבצעים פעילות על משטח לא ישר.
  • אם אתם נועלים נעלים שלא מתאימות לכם.
  • אם אתם עוסקים בספורט הדורש שינויי כיוון פתאומיים וקפיצות.

פיזיותרפיה שיקומית עד הבית

מערך השיקום של Restart Therapy מאפשר לך לעבור את תהליך השיקום אצלך בבית. שירות פרטי אשר ניתן על ידי פיזיותרפיסטים ופיזיותרפיסטיות מהשורה הראשונה, אשר מתמחים בשיקום אורטופדי ופיזיותרפיה לקרסול. המטפל מגיע אליך עד הבית, בשעה שנוחה לך, עם כל הציוד הנדרש כדי לתת לך מענה מקצועי ללא צורך בהמתנה.

עד שנגיע לביתך, הנה מספר דברים שתוכל לעשות כדי להקל על הכאב ולטפל בעצמך בנקע: (מומלץ לבצע ב-48 השעות הראשונות מרגע היווצרות הנקע)

  • שמירה על תנועה מבוקרת של המפרק, בפרט תנועת “פלקס” בקרסול והרמה של כף הרגל כלפי מעלה. יש לבצע את התנועה בקצב איטי למניעת גרימת טראומה נוספת לרצועות במפרק.
  • קירור אזור הנקע באמצעות קרח. מפחית נפיחות וכאב. ניתן לשים קרח כל שעתיים-שלוש למשך עד 20 דקות. יעיל בעיקר ב-48 השעות הראשונות.
  • חבישת הקרסול באמצעות תחבושת אלסטית- הלחץ מסייע בהורדת הנפיחות
  • הרמה של הרגל גם כן מסייעת בהורדת הנפיחות, אם כי פחות יעילה למשל מתנועה.

חוששים שנקעתם את הקרסול? מחלימים משבר בקרסול? אנו מזמינים אתכם להתקשר אלינו ולקבל ייעוץ טלפוני ממטפל מוסמך ללא עלות בטלפון שמספרו 077-9966400. לקבלת מידע על השירותים הנוספים שלנו בקרו באתר שלנו www.restart-therapy.co.il.

Leave a Reply