מדרסים אורטופדיים

איך יוצרים מדרסים אורטופדיים?

מדרסים הם תוספת חשובה לנעליים במקרים רבים ובפרט עבור ספורטאים, עבור חיילים, עבור מי שסובל מליקוי מבני בכפות הרגליים וגם עבור חולי סוכרת. על-מנת שהתועלת תהיה מקסימלית מומלץ לבחור מדרסים אורטופדיים שמותאמים ספציפית למבנה כף הרגל של האדם ולהתנהלות היומיומית שלו, שכן באופן טבעי ישנו הבדל בין מדרסים שמטרתם מניעת שברי מאמץ אצל חיילים לבין מדרס אורטופדי שמיועד לילד בעל פלטפוס.

כיצד נמדדים מדרסים?

ישנן שתי שיטות עיקריות להבטחת התאמה אישית של מדרסים אורטופדיים: חבישת גבש והטבעה בקופסת ספוג.

חבישת גבס מבוססת על תחבושות שכוללות חומר זה, עוטפות את הרגל ומייצרות תבנית שהיא העתק מדויק של כף הרגל. תבנית זו נסרקת באופן ממוחשב, והתוצאה מאפשרת בניית מודלים תלת ממדיים של כפות הרגליים והכנת המדרסים המתאימים.

השיטה השנייה, הטבעת כף הרגל בקופסה שמכילה ספוג, נחשבת למעט פחות יעילה, ובעיקר אם היא מתבצעת בעמידה (שכן במקרים אלה הלחץ על הספוג רב והוא עלול לקלוט גם את העיוות המבני בכף הרגל ולא לתקן אותו). יחד עם זאת ישנם מצבים שבהם לשיטה זו עדיפות על פני חבישת הגבס.

החומרים שמהם מיוצרים מדרסים אורטופדיים

שני החומרים המומלצים לייצור המדרסים האורטופדיים השונים הם סיבי פחמן ו-Soft Eva. סיבי פחמן (קרבו פייבר) הם חומר חזק מאוד כך שניתן לייצר מדרס דק שבכל זאת ימלא את ייעודו בצורה מושלמת. כך למשל מדרסים אורטופדיים מסיבי פחמן מתאימים מאוד לכדורגלנים, שזקוקים גם לכוח מתפרץ, גם להגנה על כפות הרגליים שמבצעות שינויי כיוון ומהירות תכופים וגם למדרסים שייכנסו לנעליים צרות ודקות.

ה-Soft Eva נהנה מיתרון משמעותי במיוחד בימינו – הוא מיוצר ללא שימוש בחומרים שהופקו מבעלי חיים. גם מדרסים אלה נחשבים לאיכותיים במיוחד, שומרים על גמישות לאורך זמן ולא נסדקים. כמו כן המדרסים האורטופדיים מסוג זה לא סופחים מים.

מדרסים רב שכבתיים

סוג נוסף של מדרסים שכדאי להכיר הוא מדרסים רב שכבתיים – מדרסים בעלי 3 שכבות: האחת נועדה לרפד את כף הרגל ולתמוך בה, השנייה כוללת ג'ל שתפקידו הוא למנוע זעזועים והשלישית מונעת הזעת יתר.